Ik heb het bewust een Almanak genoemd,  jouw geestelijke staat door alle tijden heen. Je ziel bestaat voort, je hebt niet alleen met problemen uit dit leven te maken, maar ook met vorige reïncarnaties. Erfelijkheidsfactoren en zielensmetten ( een mooi woord voor vloeken en rites die gebruikt zijn waar jij deel van uitmaakte). Karma wordt dit ook wel genoemd. Positief en negatief. Zelfreflectie doet wonderen. 

Iedereen heeft onbewust ziektes en stoornissen bij zich....

Dit blog wordt voortdurend uitgebreid en aangevuld, een ziekte of stoornis is zoveel ledig.. Ik zie het graag vanuit de kern. Benader je het op die manier verwijder je de kern en vergruist de rest met de tijd... Ik hoor over een bepaalde aandoening en de oorzaak ga ik horen of zien.

Ziektes en stoornissen worden altijd veroorzaakt door ervaringen, uitgesproken rites, verwensingen.  Alles is ontstaan door gedachtes van mensen. Zo wordt het ook opgelost.
De fundering van alle negatieve emoties is angst.
Ziektes en stoornissen zijn onverwerkte trauma's:
 
Abces
Een abces kan duiden op spirituele onderdrukking. Eigenlijk is de tijd er nog niet rijp voor, het zou complicaties meebrengen, maar je wilt het zo graag. (Spiritueel is meer van het leven gaan begrijpen.. de dingen die je waar kunt nemen en niet, maar wel bestaan en dus invloed op je hebben, op de mensheid, de genetische wereld...)
 
ADD  schedelbreuk
ADD komt door een schedelbreuk, er zijn 2 botjes verschoven t.h.v. je hypofyse , dit kan komen doordat je in een vorig leven op je hoofd gevallen bent. Bijvoorbeeld miljoenen jaren geleden als aap uit een boom gevallen. 
Daar kan ook de angst voor vallen komen, wat kan zorgen voor lichte evenwichtstoornissen. Hier komt vaak een inwendige tijdsdruk bij kijken.
 
ADHD: De kern
Iemand die ADHD heeft kan de tijd niet goed plaatsen. Diegene heeft bijvoorbeeld 5 minuten om iets te doen, maar ervaart de tijd als 2 minuten. Daar wordt diegene druk en gehaast van en gaat sneller praten.
Dat is met iedere bezigheid zo, diegene geeft zichzelf ook niet de tijd om te ontspannen, die is als het ware voortdurend gestrest.
 
Autisme
Dit komt voort uit overlevingsdrang.. je hebt je eigen plan met jezelf, niets mag daar vanaf wijken. Je hebt je eigen stricte structuur, dit ga je vaak pas beseffen als je resoneert met je eigen plan. Alles wat je doet heeft een doel. Alles is gericht op je eigen heelwording, het welzijn voor het collectief geheel neem je daarin mee. Zo'n plan wordt je geestelijk moeilijk gemaakt, volharden en vooral zo doorgaan! Jouw moeite wordt zeer goed beloond! Geduld is een schone zaak. Je hebt een concreet tijdsplan uitgestippeld, maar ergens heb je een minderwaardigheidscomplex, je bent bang om de controle te verliezen. Deze stoornis is gebaseerd op angst.
 
Beroerte 
Bij een beroerte denk ik aan de mythologie van Hektor.
De man die achter een strijdwagen gebonden werd en de stad rondgesleurd werdt. Ervaringen blijven achter in ieders gedachtewereld.
 
 
 
Binnenvetter, opgekropte emoties
Deze emoties zijn niet van jezelf, je hebt zelf alles al geplaatst.
Daarom worden ze opgekropt en verdrongen,  het zijn emoties die je oppikt van anderen door een kwetsbaarheid. Bijvoorbeeld een verslaving of (ongekend) trauma.
Soms wordt het even teveel en dat kan voor een uitbarsting zorgen, het kan je hoofdpijn (psyche pijn) of ademhalingsproblemen bezorgen, vaak waar de kwaal vastzit.
 
Bipolaire stoornis
De dualiteit van de mensheid, de balans tussen goed en kwaad.
Iedereen heeft ook deze stoornis bij, of deze zich ontwikkelt ligt aan je ervaringen. 
Het is een stoornis die teruggaat naar je ontstaan (miljoenen jaren geleden).
Je bent ontstaan vanuit het goede en het kwade (Yin & Yang) op het moment dat deze zich ontwikkelt door trauma's en/of verslavingen krijg je geestelijk de vraag: Behoor je tot het goede of het kwade?
Jouw beinvloedingen en je inzet bepalen vaak welke kant je op gaat.  Luister je naar de negatieve stemmen of de positieve?
Word je een psychopaat of een wereldverbeteraar? Alles wat je ervaart is echt mogelijk. Kijk naar Hitler en mij... hij wilde er ook uitkomen, maar de negativiteit overheerste, wat zorgt voor een verkeerde perceptie i.p.v. begrip voor iedereen.
 
Concentratievermogen
Op het moment dat het concentratievermogen weggetrokken wordt, wordt je aandacht naar het probleem, naar de niet waarneembare interactie van dat moment geleid. Je bent iets op een hoger niveau op aan het lossen. 
 
Continu stemmen horen.
Dit is het "zenuwpraten" van de duivel,  althans hoe hij gezien werd, het is een collectief verhaal geworden,  waar hij de schuld van kreeg, ga hem begrijpen en het verdwijnt. Iedereen is beïnvloed. Hij wil je iets vertellen en helpen, maar wordt voortdurend tegen gehouden, we willen allemaal hetzelfde,  leven.....
 
COPD - Wellicht is dit een oorlogstrauma, het is goed mogelijk dat je tijdens WOII vergast bent. Als iemand met een besmette ziel dit veroorzaakt blijft het terug komen in levens totdat je het volgens het Boedistisch principe opgelost hebt. Ala hun iets doen menen ze dat... de soldaten waren ook zeer vrijgevig met tabak destijds. Ook zo met bronchitus en astma.
 
Diabetes
Mensen met diabetes hebben vaak geen gevoel in hun voeten, dit kan erop duiden dat hun voeten in een vorig leven afgezet zijn. (Vaak de grove wijze, afgehakt) . Dit is een onbewust trauma. 
 
Dyslectie
Dit kan duiden op het feit dat je in een of meerdere vorige levens een goede schrijver bent geweest, in dit leven zal je vast nooit met plezier een pen aanraken. Je concentratievermogen wordt verminderd bij het lezen,  je kan er geen zin in hebben of zelfs hoofdpijn van krijgen.
Dit gaat vaak gepaard met innerlijke onmacht en woede. Je ziel overwint het toch.. het zijn lange processen. 
 
Evenwichtstoornissen (vallen, instabiele mobiliteit)
Ergens ben je kwetsbaar,  je kunt het interpreten als dat je door iemand geestelijk geduwd wordt. Wat zit je dwars? Heb je vijanden en waarom? Aan de ene kant wordt je geduwd en aan de andere kant word je opgevangen.  Alles is gebaseerd op trauma's, in dit leven en vorige.
 
Fibromyalgie 
Dit duidt vaak op kenmerken van Narcisme en Luiheid (geen onkunde of onwil) en Hebberigheid (Hoofdzondes). Het isoleert je van je omgeving,  het meeste wordt je aangedaan door (onwetende of niet  beseffende) historische negatieve gedragingen. Het zijn veelal wraakacties. Het isoleert je van je vertrouwde omgeving en werkelijke idealen. 
 
Grote Neus
Weet je waar een grote neus op kan duiden? Dat je vaak ongevraagd je neus in andermans zaken gestoken hebt, veelal in de geschiedenis, toen heb je een stomp op je neus gekregen.
 
Hypochondrie 
Je bent al zover in je heelwordingsproces, je hebt al zoveel leed gedragen dat de negatieve beïnvloedingen ervoor zorgen dat je DENKT dat je van alles mankeert, maar je bent er bijna, je hebt bijna alles overwonnen, de laatste loodjes.... 
 
Kanker is ontstaan door de haat in de wereld.. een contradictie in het x- en y chromosoom.  De mannelijke en vrouwelijke genen. Mensen met een dwangstoornis genezen vaak minder snel van kanker. Ik denk dat hier het Oedipus complex aan ten grondslag licht, de mythe over Hermes en Aphrodite geeft dit beeld goed weer, uit hun zou Hermaphroditus ontstaan zijn.
 
Littekens
Littekens hebben hun eigen verhaal, dat kan een opgelopen litteken uit dit leven zijn, maar ook zijn bv moedervlekken, pigmentvlekken en wratten littekens, vaak met een historisch gegeven (karma). Dat wil dus zeggen als je eruit bent waardoor het komt dit litteken vervaagt en uiteindelijk verdwijnt of eraf valt. Je levenservaring zelfs zonder het te weten werkt negatief karma weg, dus het kan zijn dat deze op latere leeftijd opdoemen. (Dr ztn layers) Mensen verraden hun eigen status van heelwording (karakter, gelaatsuitdrukking, gewoontes, manier van lopen, praten, schrijven e.d.) Je dient dan wel een goed beeld te hebben van je verleden. Dit kan allemaal uitgezocht worden door een onbeinvloedde energetisch therapeute door regressie. (Ik zeg bewust onbeinvloedde anders jagen ze je misschien onbewust trauma's aan...)
Of naar je eigen ziel gaan luisteren, feitelijk kun je alles zelf... in jezelf geloven en je niet uit balans laten brengen door externe beïnvloedingen, dat levert een magisch effect op.
 
Obstipatie 
Hier kun je last van hebben als je vlees eet van een boos dier.
 
Ouderdom
Volgt..
In deze ziekte wordt veel vastgehouden, processen worden vertraagd.
 
Ouderdomsvlekken op handen
Dit geeft aan dat je vaak heel oud geworden bent op een pure, natuurlijke manier.
 
Pensioen: In een zwart gat vallen.
Mensen zijn gewoontedieren. Na jaren van hard werken verliezen ze hun structuur. Het speelt mee dat Hitler vond dat mensen die niet werken waardeloos zijn. Gedachten van andere mensen kunnen gedragingen beïnvloeden. Je kunt je hier heel goed op voorbereiden.
 
Sexverslavingen stammen ook af uit het apentijdperk (Satyrs). De dwang om voort te planten en macht te verkrijgen, alles gebaseerd op overlevingsdrang. Het woord "verlangen" wordt vaak verkeerd geinterpreteerd, deze mensen vertalen alles naar sex, deze aandoening zorgt ervoor dat andere mensen geen verlangens meer mogen hebben. Op welk vlak dan ook. Alles draait om begrip en alles in balans zien.
 
"Spontane" blauwe plekken
Ik denk dat dat niet kan.
Dit zijn evenwichtig stoornissen, waardoor je aangetrokken wordt tot materiële voorwerpen.
De gebeurtenis vergeet je vaak,  want je wil geen pijn ervaren.
 
Striae - Zwangerschapsstriemen, veroorzaakt door een snelle groei
Een kind is je misgund, door jaloezie, haat e.d. dit komt door uitspraken zoals "Je moet uit je voegen knappen". Er is veel gebeurd in de geschiedenis tot nu, met zeer veel grofheid. Gedachten van mensen hebben invloed op elkaar.
 
Stuitbevalling
De baby had volgens de "duivels" niet geboren mogen worden, maar de ziel had een zeer sterke wil, die erdoor komt gaat een grote impact hebben op het gehele wereldbeeld. De baby mocht er om het zo te zeggen gewoon niet uit mogen komen.
(Dat was bij mij ook zo, ik werd d.m.v. de keizersnede gehaald en de dokter "de Keizer" sneed me onder hoogspanning in mijn achterste zonder excuus.)
 
Transpireren (Overmatig)
Sommige mensen transpireren veel, aan hun hoofd, lichaam of onder de armen.
Het kan zijn dat je een onbewust schuldgevoel draagt, wat zouden mensen denken als ze mijn historisch (karmisch) verleden zouden weten? Ik heb nog wat nare trekken bij, maar mijn intentie is alleen maar goed. Zie het als angstzweet.
Geestelijk schop je onbewust het helder weten van mensen in de war, vaak alleen nog maar gericht op benamingen. Nog even en dan ben je overal vanaf, je zweet het eruit.
 
Wiegendood
Dit kan verschillende redenen hebben. Het kind heeft ernstige ziektes of gebreken, het leven zou ondraaglijk voor hem of haar zijn, maar de kinderwens van de ouders was te sterk. Het kan ook zo zijn dat het kind een veroorzaker van wereldleed gaat zijn. Dit zou niet voorkomen kunnen worden, want dat zou natuurlijk eerste keus zijn. Het leven bestaat uit keuzes,  wat ieders allerhoogste goed dient. Iedereen heeft recht op leven, maar niet op andere levens ontnemen. 
 
Wratten
Wratten duiden aan dat de mens die ze heeft gestenigd is in een vorig leven, om welke reden dan, door geweld tegen mensen te gebruiken of omdat ze de waarheid predikten of wilden bewerkstelligen. Je komt ze ook vaak bij heksen tegen, witte of zwarte (white magic of black magic), het verschil is nooit gekend. Heks is heks.
 
Mensen beseffen vaak niet wat voor invloeden ze verspreiden door negatief denken en onverwerkte trauma's. 
Hoe gezonder je denkt hoe meer invloed je hebt op collectieve heelwording.  Sommige noemen dit een alternatieve denkwijze.. ontstaan vanuit onwetendheid
Mijn hoop is gevestigd op de overlevingsdrang van de mens en de overheid die hierop anticipeert. Nu gaan ze nog uit van wat het oog en gemiddeld verstand kan waarnemen. 
Ik ben blij met de keuzes mindfullnes en zelfreflectie (groepstherapie) in het zorgpakket .
Het probleem zit vaak nog bij mensen die denken alles te weten, volmaakt gezond te zijn, rijk te zijn, maar nog zoveel laster in hun onderbewustzijn bij zich dragen, wat alleen door een (onzelfzuchtige) energetisch therapeut ontdekt kan worden.
 
 
 
 
 
 

Gedreven door perfectie, volmaaktheid (7)