Een vete...
Je hebt licht en duisternis...
Het "goede" en het "kwade"....
Onsterfelijkheidsdrang...
Yin en Yang...
God & Mephisto...
 
Denk hierbij aan het verhaal van:
Adam en Eva
Jezus en Maria Magdalena,
Koning David en Batseba ,
Odysseus en Eurydice,
Eros & Psyche,
Mozes & Sippora..
Odin & Frigg
Wodan & Vrouw Holle
Mohammed en zijn Aïsha.
Goethe en zijn onmogelijke liefdes, van jong tot oud, meestal minstens 20 jaar jonger.
Faust en de onhebzuchtelijke engel, (de ziel van Gretchen)
Dante & Beatrice, (Beatrice mocht door zijn ongeweten invloeden maar 25 jaar worden, hij vond het vreselijk toen hij dat hoorde, hij moest het geestelijk vernomen hebben om het te verminderen)
was Graaf Dracula Jezus, Judas of Jozef? Of allemaal? Goed en kwaad? Judas die als het ware zichzelf verraad.
"Duplicaten" daarvan:
Gevangenschap door Quasimodo,
Belle & the Beast
 
Ik moet steeds denken dat Mephisto en Dante één en dezelfde ziel zijn. Ze laten me ook denken dat hij de ziel van Judas zou zijn of Jozef en Jezus dan??????????? Zie voortbestaan van de ziel van Dante Alighieri
 
Mephistos:
 
 
Dante, de Denker:
 
 
Ga even uit van de gedachte dat de ziel van Jezus ook Mephisto is.
De "zwarte" ziel wil er alles aan doen om zich te zuiveren, hij wil iedereen bewust maken van het feit wat je met je ziel kan bereiken, "Mensch red je ziel"... Hij wordt vervolgens verguisd door onwetende mensen, waarschijnlijk ook een stukje hoogmoedswaanzin, ik weet de waarheid toch.. ik mag verkondigen wat ik wil..  er niet bij stilstaand wat een mens met zich meedraagt.. Ik hoef me niet aan te passen aan ieder bewustzijnsniveau en geduldig zijn want mijn gedachtekracht is ook immens krachtig, ik geloof alleen in fysieke daadkracht, niet iedereen mag het begrijpen door eigen blokkades, met alle gevolgen van dien. Hij wordt aan de schandpaal genageld, op een gruwelijke wijze vermoord.... er wordt een enorme haat bij hem gekweekt, want de "hele" mensheid zeikt hem af. 
Vervolgens vindt hij de dood... mensen zeggen dat je na de dood alles gaat weten, dus er verschijnt een Jezus die opgestaan is uit de dood en alles beseft wat ik zojuist geschreven heb.... Dit zijn gedachte gedachten, tot op de dag van vandaag is het geen mens fysiek gelukt om uit de dood te herrijzen, maar het is wel de waarheid als alle negatieve invloeden weg zijn, maar dat is pas aan het einde van de schepping, hij wil vooruitzien, maar is te vroeg met de verkondiging, ik denk nog steeds dat we de natuurlijke schepping aan het voltooien zijn, dit moet gegrift zijn in het geheugen van ieder mens... hoe iemand is en wat we kunnen bereiken...
komt daar de gedachte van Jezus en Mephisto vandaan?
Een wezen dat ontstaan is uit Hybris (is het Oudgriekse woord voor overdreven trots, hoogmoed, overmoed, grootheidswaan, brutaliteit, onbeschaamdheid met name tegenover de Griekse goden en/of de goddelijke wereldorde).
 
Jezus wordt altijd dubbel geïnterpreteerd, hij staat voor iemand die je aangeeft dat je je ziel moet redden en je moet inzetten voor je medemens en aan jezelf moet werken, maar hij wordt ook gerelateerd aan de waanzin, als je hem hoort of ziet ben je in een staat van de psychose belandt. Als je Jezus noemt gaan ze aan je geestelijke stabiliteit twijfelen..
 
Mijn twijfel is dus of Maria Magdalena de ware liefde is van Dante, was hij Jezus of Judas? Of beide? Hij die zichzelf verraad omdat hij te vroeg is met de verkondiging?
Was het de dwang van ware liefde of gericht op dwangmatige heelwording? Ieder persoon kan zijn eigen ervaringen terugvinden in mythologieën (Jezus is ook een mythe vol vraagstellingen), niet alle... het is collectief, maar jouw verhaaltje vind je ook terug.....
Mijn twijfel is, is het een bekend persoon die ze een warm hart toedraagt of is het iemand die ze nog niet kent, ze willen me het laatste sterk laten denken, maar lees het begin van deze zin......ze willen me van alles laten denken, maar ze komt niet van hem af.. is het lust of liefde? Is het het beïnvloedde weten?
Is het het laatste portie emotionele verkrachting of is hij het echt?
Past hij zich aan aan haar levensloop uit overlevingsdrang of omdat hij gewoon bij haar hoort en dat ze uit hetzelfde hout gesneden zijn? ik begrijp de versies... ik wil de waarheid.. Moet ik Dante en Jezus samenvoegen (in mijn perceptie gezien)?
Hij wil haar continu verbeteren en zij hem en toch mogen ze elkaar niet goed zien... Is het de fysieke realiteit die hun tegenhoudt of is ze onderhevig aan jouw overlevingsdrang?
Hij is met momenten ongewild in haar gedachten, het lijkt dwang en toch wil ze bij hem zijn, ze komt niet van dat (gedwongen) verlangen los... Het duurt één jaar zeggen "ze", Het is een verbod en een verlangen.. Hij houdt haar al ruim anderhalf jaar bezig..  In de tussentijd maakt ze van deze gelegenheid gebruik om zijn ziel totaal te zuiveren.
 
Het is een vloek die hij zelf uitgesproken heeft door angst (Amor), de angst dat hij zonder haar niet kan overleven. Hij moet altijd dichtbij de Bron zijn. Hij wil altijd bezit van haar nemen om zijn eigen doelen te bewerkstelligen, wat in de praktijk leidt onbewust naar haar dood en vervolgens de totale ondergang.
 
Ze kan hem niet missen als mens of het wel of niet is....  "ze" proberen haar altijd iemand anders voor te schotelen maar het lukt niet. Ze "wacht" al jaren, ik ben benieuwd op wie...
 
Ze heeft zich de liefde nooit op laten dringen, altijd met de gedachte dat ze hem op het juiste tijdstip tegenkomt, als ze er allebei klaar voor zijn. Zij haar problematieken en hij de zijne. Ze dwingen me om het te achterhalen, ze heeft altijd geleefd met de gedachte dat hij op haar pad komt, in haar leven komt niets spontaans, ze ervaart en leeft naar de oplossing, alleen de ware is goed genoeg voor haar, haar doel is hij... alles wat ze in gedachte ervaart gaat hij goed maken, van die gedachte kan niemand haar afleiden en daarom overleeft ze alles... alles is gericht op onvoorwaardelijke liefde voor hem, haar kinderen, haar familie en de mensheid, geduld is een schone zaak.. ze houdt van hem, begrip omvat alles.. ze is dankbaar voor haar stabiele basis, geestelijk staat iedereen aan haar zijde. Ze heeft steeds het gevoel gehad dat hij haar extreem beschermd. Hij was de eerste aan wie ze verbonden zat uit wanhoop en onwetendheid. Alles komt goed...

Hij houdt haar al een jaar continu bezig (sinds 05-07-2018), hij heeft haar zijn ziel laten ontdekken, in de fysieke wereld reageert hij niet op haar hulp,  dan was dit jaar niet nodig geweest, ik begrijp hoe het komt, maar cru is het.. soms komt het over als.. los het maar lekker zelf op, geestelijk, terwijl het ook zijn probleem is. Hij is zich nergens bewust van.
 
Onmogelijke liefde is gebaseerd op mede afhankelijkheid creëren dacht ik.
Jullie gaan uit van de geschreven woorden, zij van de gedachte gedachten van ieder mens, ze heeft jullie willen behoeden voor deze desillusie..... gedachtekracht is altijd sterker.
 
Pontius Pilatus-syndroom (gedreven door wanhoop, daardoor niet mogen geloven en begrijpen)
 
Pontius Pilatus (Duccio)
"Wat ik geschreven heb, heb ik geschreven" (Quod scripsi, scripsi) zei Pontius Pilatus volgens Johannes 19:22 toen hem werd voorgesteld het opschrift INRI op het kruis te veranderen. Deze uitspraak typeert een probleem van veel schrijvers: ze voelen een soort innerlijke weerstand tegen veranderingen. Ze kunnen niet genoeg afstand nemen van hun eigen tekst. Daardoor komen ze moeilijk op alternatieven voor woordkeus en zinsbouw die de tekst misschien verbeteren. Dit wordt het Pontius Pilatus-syndroom genoemd. (Ofwel niet onderhevig aan verandering)
 
Hier zit nog één vraagstuk in, was de ziel van de eerste mens Moeder Maria, Jezus of Maria Magdalena?
Dat is nog mijn "vete", in de werkelijkheid maakt het niets uit, het zijn zelfstandige individuen, maar de wetenschappen zorgen voor heelwording, kun je me nog volgen?? Momenteel denk ik Maria Magdalena zoals je kunt lezen, maar Goethe sprak over Moeder Maria en Eva als één en dezelfde persoon... hierna ging ik dubbelrollen in mythologieën zien en begrijpen.
 
Soms doet het pijn dat het niet is, dat hij niet meer in de buurt is.. dat hij niet meer voelbaar is. (Ook naar zijn wil, dat zijn mini-momentjes). Ze heeft alles vanaf het begin  alleen in haar fantasie laten plaatsvinden om teleurstelling bij haar zelf te voorkomen.
 
Daardoor kwam ik bij de gedachte: Geschreven is geschreven, wat natuurlijk absolute waanzin is, een mens mag denken en overwegingen maken anders overleef je deze waanzin niet. Dit is niet geschreven vanuit Hybris, maar vanuit de waarheid.. Mijn overtuiging.. BESEFT KOMT.... ook wie ZIJ is.
 
Heel dit verhaal gaat om pure geestelijke uitbuiting , waar zijn dwang aanwezig is, hij is meer beïnvloed, is haar goede dwang aanwezig , het goede overwint altijd het kwade,  geijkt is niet voor niets geijkt. Ze begrijpt alles, maar dat wil niet zeggen dat haar leven daar niet aan onderhevig is aan die effecten, hij wil haar geestelijk de puin in helpen, haar gedachte is hem helpen, the rest is up to you.............
 
Daar ga ik denk ik een apart boek over schrijven: De mythe van Venus en Mercurius. Venus met de zilveren glimlach.
 
Zie ook het verhaal over
 
Ze mocht totaal niets meer voelen toen dit begon, haar eis was dat hij het terug zou halen. Deze levendige fantasie neemt niemand haar af ondanks alle geestelijke en fysieke tegenwerking. Ze heeft nagenoeg alle destructieve invloeden weggekregen (vampirische invloeden). Deze verkort de levensduur van alle mensen waarbij hij het kernpunt was.
Ze weet dat dit voor eeuwig en altijd zal zijn, het begin van een nieuw leven.. nu echt. Die opluchting als ze aan hem denkt. Niets kan zijn geestelijke kus overtreffen, ze voelt hem altijd en overal doorheen. 
Ze moest in dit leven het onmogelijke mogelijk maken.
Maar hij heeft niets over voor haar en reageert niet eens op haar. 
 
Ze was blij dat hij het was en niet één of andere creep in een gevangenis..
Toch was het totale beslaglegging van geest, lichaam en ziel.. ontstaan vanuit zijn egoïsme. Er zijn mensen die denken dat ze recht op mensen hebben. Als ze denken recht op mij te hebben, heb ik dat op hun, maar dan met het oog op heelwording.
Jezus is een mythologie gericht op collectieve heelwording, uiteindelijk gaat iedereen zich in hem herkennen.
Dit zijn allemaal geestelijke battles waar mensen doorheen moeten om volledig bij hun eigen ziel uit te komen.
Er is ook geen twijfel meer, want ware liefde zorgt voor heelwording, niet destructie, terwijl het continu bewust ervaren dwang was. Het zou ook niet mogen gebeuren want dan zou er z.g.n. iets met haar vader en moeder gebeuren. (N.a.v. Faust en Gretchen). Hij zegt dat hij wacht tot al het gevaar geweken is.
 
Ik denk dat hij haar "probleem" is in de geschiedenis m.b.t. vreemdgaan, hij zou haar tweede ware liefde zijn. Een mens kan meerdere liefdes in het leven ervaren. Hij is fysiek perfect...  toch houdt ze veel van hem, zoveel dat ze dagelijks twijfelt of hij het wel is of niet...  het blijft een onuitwisbare liefde.. als haar ware liefde niet in bereik was en bij hem niet was hij het...  alles wordt uitgebuit en vooral in bewustwordingsprocessen.
 
Aan de andere kant was hij altijd haar muze, ze moest hem alles brengen, dit ten nadele vsn haar eigen leven, wat hij vast niet bewust heeft geweten.
 
Komt hij bij haar?
 
 
Slot volgt nog...
 
M.i. was dit allemaal onbewust zijner zijde. (De jaloezie van de Duivel)
 
Ergens kan ze er niet tegen dat ze niet kan vertellen tegen hem wat ze voelt en wat er zich afspeelt, zo is ze. Het schijnt erbij te horen, ze wacht nog, ze wil het beste. Ze denkt nu dat jij dat bent.. je zou het kunnen  begrijpen als je er voor open zou staan. Negeren zoals nu is onmenselijk met deze dwang.
16 jan 2020 23:21
God en Lilith

De eerste mens die ontstond is God en Lilith genoemd, deze was immers de voortbrenger van het Goed en het Kwaad. Deze ontstond [ ... ]

Dagboek fragmenten Lees meer..
04 nov 2019 21:32

Laatst was ik in de sauna en nam deel aan een klankschalensessie. Ik deed mijn ogen dicht en raakte ontspannen, ik zag een [ ... ]

Dagboek fragmenten Lees meer..
03 nov 2019 18:54

Ik ben geestelijk veel bezig geweest met mensen die verbonden zijn aan duivelse contracten, ze hebben hun ziel verkocht in [ ... ]

Dagboek fragmenten Lees meer..
14 jan 2020 21:49

Ik heb Hitler gevonden in dit leven,  hij is gehandicapt, niet voorbestemd om te leven in zijn geval, geen besef van welke [ ... ]

Dagboek fragmenten Lees meer..
16 sept 2019 06:51
Kasteeltuinen

Ik was bij de Kasteeltuinconcerten en keek op een gegeven moment naar het kasteel, dit beeld zag ik toen ik naar een raam [ ... ]

Dagboek fragmenten Lees meer..
05 sept 2019 23:01

Ik had het eerder over goede en slechte dwang. Je hoort de goede invloeden, maar je wordt beheerst door de negatieve. De negatieve [ ... ]

Dagboek fragmenten Lees meer..
04 sept 2019 19:51

Wist je dat de eerste mens eerst miljoenen jaren alleen geleefd heeft tussen de pre-historische dieren? Weet je hoe de eerste [ ... ]

Dagboek fragmenten Lees meer..
21 aug 2019 21:39
Weer het jaar 0, weer Jezus, weer de tijdrekenaar...

Jezus is een mythologie, hij heeft nooit bestaan, dat wist ik al, maar Jezus en Maria waren één en dezelfde persoon. (Man- [ ... ]

Dagboek fragmenten Lees meer..
10 okt 2019 06:39

Ik ken denk dat ik de persoon achter de ziel van Dante Alighieri ken. Een paar keer gezien, verder geestelijk ervaren. Het [ ... ]

Dagboek fragmenten Lees meer..
13 aug 2019 11:31

Zoals ik laatst vertelde heb ik contact opgenomen met diverse mensen waarvan ik denk dat ze tot de allereerste zielen behoren, [ ... ]

Dagboek fragmenten Lees meer..
06 aug 2019 20:09

Een paar jaar geleden toen dit net begon, zat ik op een bankje bij het kasteel, bijna niemand die voorbij kwam groette me, [ ... ]

Dagboek fragmenten Lees meer..
04 aug 2019 23:00

-Ras-optimisme -Kasteel Helmond -Goethe  -De doos van Pandora -Illuminatie e.d. -Dag des Oordeels  -Koninkrijk der [ ... ]

Dagboek fragmenten Lees meer..
04 sept 2019 20:01
Jezus, Maria Magdalena en Maria van Bethanië

Je kan Jezus op verschillende manier en als verschillende personen zien. (Zo kom je ook bij de valse messiasen uit). Deze [ ... ]

Dagboek fragmenten Lees meer..
15 juni 2019 12:16

Ik heb een paar oude zielen in het vizier. Ik ben de laatste 5 jaren bewust continu o.a. met hun invloeden bezig geweest. Ik [ ... ]

Dagboek fragmenten Lees meer..
14 juni 2019 22:29

In het begin, net voor mijn proces begon had ik contact met iemand die erg bedreven is met actuele problematieken en de schilderkunst. [ ... ]

Dagboek fragmenten Lees meer..
30 mei 2019 02:45

Niemand kan mij ooit de reacties naar hun kwalijk nemen. Ik scheld met wat ze mij gunnen.  Dat is alles om je het leven onmogelijk [ ... ]

Dagboek fragmenten Lees meer..
07 mei 2019 12:53

Zeus zou vele vrouwen (en mannen) gehad hebben, met name geestelijk , vele daarvan willen bezit van hem nemen, dit resulteert [ ... ]

Dagboek fragmenten Lees meer..
02 mei 2019 14:10

Ik heb wel altijd geloofd dat Jezus een persoon was die bestaan heeft. Ik twijfelde wel aan al zijn volledige vaardigheden, [ ... ]

Dagboek fragmenten Lees meer..
27 juli 2019 13:02

Ik denk dat ik nooit een psychose heb gehad, maar ik begrijp het begrip "dreamer" wel, Het zijn feiten die op de realiteit [ ... ]

Dagboek fragmenten Lees meer..
30 apr 2019 12:23

Mijn bewustzijn,  ik als oude ziel, net zoals de jouwe heeft immens veel kracht. Ik moest bij een hoger bewustzijn komen, [ ... ]

Dagboek fragmenten Lees meer..
29 juni 2019 00:31

Een Zeus-type,  in die mythologie ben ik Aphrodite, de wereld zijn zijn kinderen, Zeus die in iedere gedaante verschijnt [ ... ]

Dagboek fragmenten Lees meer..
27 apr 2019 18:22

Weet je wat het ergste van alles is? Degene die geestelijk tegen mij bezig zijn, zijn hun leven sterk aan het verkorten, [ ... ]

Dagboek fragmenten Lees meer..
29 dec 2019 15:33
De dualiteit van de mensheid: mijn bewustwordingsproces

Het begon met Godin Isis en moeder Aarde die me vertelde hoe het met de mensheid en aarde gesteld was en wat we eraan konden [ ... ]

Dagboek fragmenten Lees meer..
13 mei 2019 18:09
Geld & Vrijheid: Salarissen in alle bevolkingslagen

Mijn "Luchtdiscussie" is nu de salarissen. gekeken naar leiders, van president, koning, minister-president, burgemeester, [ ... ]

Dagboek fragmenten Lees meer..
14 apr 2019 11:50

Je hoort mensen de laatste jaren veel mopperen over hoe bepaalde functies verkregen zijn, door manipulatie, door geld, ik [ ... ]

Dagboek fragmenten Lees meer..
23 apr 2019 14:54

Mythologieën zijn ontstaan door ervaringen, het zijn middelen om mensen te herinneren aan gebeurtenissen die plaatsgevonden [ ... ]

Dagboek fragmenten Lees meer..
01 dec 2019 13:41

Zwaartekracht komt voort uit de behoefte om op vaste grond te leven, ik kan er een natuurkundige formule tegenover zetten, [ ... ]

Dagboek fragmenten Lees meer..
11 apr 2019 18:00

Ik heb steeds gedacht dat mensen God zagen als de eerste mens die op telepathische wijze gehoord is, deze wist ook alles. [ ... ]

Dagboek fragmenten Lees meer..
29 mrt 2019 22:07
Faust (Deel I, mijn versie)

De duivel wilde Faust (zijn eigen ziel) verliefd laten worden op Gretchen. De duivel sloot een weddenschap af met God (de [ ... ]

Dagboek fragmenten Lees meer..
04 dec 2019 06:45
De onmogelijke (gedwongen) Liefde

Een vete... Je hebt licht en duisternis... Het "goede" en het "kwade".... Onsterfelijkheidsdrang... Yin en Yang... God [ ... ]

Dagboek fragmenten Lees meer..

Gedreven door perfectie, volmaaktheid (7)