Mythologieën kan je het beste als geestelijke invloeden ervaren, de (geestelijke) ervaringen van iemand.
 
Hindoeïsme:
 
Ieder mens heeft zijn eigen demoon bij:
 
Mephistos -  De duisternis (de gevallen Engelen) wilde hem helpen en hij ging door de beïnvloedingen alles averechts zien.  Hij zag zichzelf als een God vol met negatieve beïnvloedingen . Hij zorgde voor verslavingen en trauma's waar de zeven hoofdzondes uit voort kunnen komen, gevolgd door ziektes en stoornissen. Hij heeft zijn verdere leven God gebruikt ter bevordering van zijn levensgeluk,  fysiek mocht hij niet in hem geloven, dit deed weer afbreuk aan het leven van God, niemand mocht van zijn bestaan weten en met hem omgaan. Als je het goed kunt volgen, is hij een kind van God.
 
Kaïn - Zoon van Adam en Eva. De duivel incarneerde als hun oon. Hij was de eerste moordenaar, geestelijk sluit je je helemaal van de mensheid af door moord, daar komt o.a. het gegeven vandaan dat hij verstoten werd. Door de extreme hulpbehoefte klampte hij zich vast aan zijn moeder, dit resulteerde in de onmogelijke liefde. (Door toedoen van Keizer Nero, dit moest namelijk op het Oedipuscomplex lijken, ze hebben echter nooit een relatie gehad. In de eerste familie is nog noooit incest voorgekomen. Dit is verder in mythologieën opgelost (Bv Odin & Frigg, Eros & Psyche enz ) 
 
Hier kun je het gegeven uit afleiden dat 30% van de wereldbevolking van Alexander de Grote afstamt.
 
Iapetus: Hij is in de Griekse mythologie een god, een van de Titanen. Waarschijnlijk is hij de god van de levensloop, die het eindige lot van sterfelijke wezens vaststelde. Iapetus symboliseert dus ook de sterfelijkheid, een pijnlijke, plotselinge dood en het feit dat aan alles een eind komt. Hij is de zoon van Uranus en Gaia.
 
Osiris - Man van Godin Isis (Seth)
 
Joodse Godsdienst:  Noach
Ark van Noach, God hielp hem met alle goede bedoelingen ten spijt, want zijn eigen fysieke leven werd hierdoor negatief beïnvloed, altijd weer. Na iedere inspanning. Veel verging door het geweld.
 
Jezus (Kaïn)
Moeder Maria (Eva) was zijn niet zijn natuurlijke moeder
Maria Magdalena (Seth)
Johannes den Doper (Abel)
Maria van Bethanië is zijn vrouw (tweelingziel), ze was een hoer en dat werd in verhalen gemengd met Maria Magdalena.
  
Kapitein Phoebus, de geliefde van Esmeralda in de Klokkenluider van de Notre Dame.
  
 
Eros (Eros & Psyche) Hij heeft altijd de Liefde beïnvloed, maar dan wel naar de wil van God.
Hij is de god van de liefde en het schoonheidsverlangen, en de drijvende kracht achter aantrekking en binding, blinde passie voor iets of iemand, en voortplanting in de natuur. Psyche is de eerste mens
 
Hij leidt je de weg in de liefde om bepaalde doelen te bereiken en om zo uiteindelijk bij de Ware te komen. Geestelijk en fysiek zonder besef.
 
Cupido/Amor
Het Griekse equivalent van Cupido is Eros, god van de vleselijke (lees: vreselijke) liefde.
Amor, alias Eros, wordt meestal afgebeeld als een naakt, mollig jongetje met vleugeltjes en een pijl-en-boog. Hij schiet, volgens de mythe, magische pijlen in harten van mensen en goden om deze verliefd te laten worden om een bepaald doel te bewerkstelligen. Zelf verloor Eros zijn hart aan de oogverblindend mooie Psyche, een koningsdochter met drie zusters.
 
Orion -  Orion (Jager, afkorting Ori) is een opvallend sterrenbeeld aan de hemelequator, In de Griekse mythologie was Orion een jager die de Plejaden achtervolgde, door Artemis per ongeluk werd gedood en daarna tot sterrenbeeld werd verheven.
  
Lees ook mijn versie over het ontstaan van de pre-historie en Atlantis waarin het begrip "Schuld" uitgelegd wordt.
  
Isaak (aartsvader)
Zijn vader zou hem moeten offeren aan God. Deze eist nu ook volledige overgave.
   
Menelaos - Hij is een figuur uit de Griekse mythologie en was een koning van Sparta.
Menelaos was dus ooit een van de vele vrijers van Helena geweest. Er waren toen zelfs zo veel vrijers, dat Tyndareos een oorlog vreesde. 
 
Ra - Is de zonnegod uit de egyptische mythologie
 
Achilles -  Hij is de belangrijkste held uit de Trojaanse Oorlog en de hoofdpersoon in het boek van Homerus, Ilias. Homerus beschrijft de held als de schoonste, de dapperste, sterkste en verhevenste van alle helden.
 
Helios
 
Ouranus -één van de Giganten. De personificatie van de hemel.
Uit zijn bloed werden de Erinyen (Furies), reuzen en Meliae (nimfen van de esseboom) geboren, zij die altijd strijden om rechtvaardigheid.
  
Vitalis, Alleen op de wereld:  de reizende artiest die de zorg van Remi op zich neemt.
 
Vampier , Graaf Dracula
Dat is een mythe die hij verzonnen heeft om geestelijke invloeden kenbaar te maken en zo dus te elimineren.
 
Orpheus

Onmogelijke liefdes: 

Romeo (& Julia) (Engeland)

Pyramus (&  Thisbe) (Griekenland) 

Tsukuyomi (& Amaterasu) (Japan)  

   
972 - 932: Koning Salomo (mythologie)
De vrijmetselarij handelt onder zijn gezag.
 
800 -705: Homerus
Hij was een Griekse dichter en zanger. Hij vervaardigde epische gedichten, waarin hij een groot aantal overgeleverde heldensagen, godenverhalen en mythische vertellingen uit zijn cultuur verwerkte. Twee epische gedichten, de Ilias en de Odyssee.
 
450 - 370: Gautama Boeddha  
 
356 - 323: Alexander de Grote
één van de grootste afslachters van de mensheid
 
Hij was een Romeins redenaar, politicus, advocaat en filosoof. Zijn leven viel samen met de overgang van de Romeinse Republiek naar het keizerrijk en hij was zelf betrokken bij de meeste politieke gebeurtenissen uit die tijd. Cicero's geschriften geven een belangrijk historisch, maar gekleurd inzicht in deze periode. Hij is op gruwelijke wijze vermoord door Cleopatra & Antonius.

0

 
 
 
713 - 755: Carloman
 
1265 -1321: Dante Alighieri Hij was een Italiaanse dichter, schrijver, moraalfilosoof en kortstondig politicus. Beatrice was zijn muze. 

In de film Dante's inferno neemt hij de kijkers mee en laat hun o.a. zien hoe mensen beïnvloed kunnen worden en hun in de tussentijd toch naar de oplossing leiden.
Hij beïnvloedde de acteur Tom Hanks, hij zou het masker gestolen hebben en had er geen weet van. Totaal gedesillusioneerd.

Na de dood van Beatrice schreef Dante in 1292 en 1293 zijn Vita Nuova (Nieuw leven), waarin hij zijn liefde beschreef en haar persoon de meest verheven gaven toedichtte. In de De goddelijke komedie, Dantes hoofdwerk waaraan hij vanaf 1302 werkte, is Beatrice de engel die Vergilius vraagt om Dante door de hel en hemel te begeleiden.

Vanaf dat moment zei ik dat Amor heerste over mijn ziel, die ik haar onmiddellijk schonk. Door de kracht van mijn verbeelding werd ik zo zeker, dat ik me volledig aan zijn grillen moest onderwerpen.’
 
Deze liefdesverklaring is van niemand minder dan Dante.
Dante sloot het meisje in zijn hart, om haar nooit meer los te laten. (Dat is een geestelijke verbinding tot de dag van vandaag, Amor is de god van de liefde) 
   
1480 - 1540: Johann Faust (Legende)

Het verhaal begint met een weddenschap tussen Mephisto en een engel om de heerschappij op Aarde. Mephisto beweert dat hij de ziel van de oude alchemist Faust kan bederven.  En dit zal hij ook proberen.  Ondertussen toont de engel aan Satan dat hij de weddenschap heeft verloren want liefde triomfeert boven alles, ze had teveel vertrouwen in hem. Achteraf zal blijken dat dit het laatste duivelse contract is dat ze ooit af hebben kunnen sluiten. 

 
1564 - 1616: William Shakespeare
In de film van Shakespeare dirigeerde hij het toneelspel van Romeo en Julia, zij liefde was de blondine, in de film werd hij echter toch verleid door de brunette, die door zijn vrouw neergezet werd als de jongensachtige met de snor. De laatste was de historische Julia , die gebruikt was door hem als muze, om hem verder te brengen wat ten nadele ging van haar leven. Dat is geestelijk nog..  wat hij niet wist.

 


1749 - 1832: Johann Wolfgang von Goethe 
Johann Wolfgang von Goethe was een Duits wetenschapper, toneelschrijver, romanschrijver, filosoof, dichter, natuuronderzoeker en staatsman. Goethe was de schrijver van onder meer Faust, hij wilde onbewust zijn eigen karma zuiveren (Mephisto). Sindsdien is het niet meer mogelijk om duivelse contracten aan te gaan.
Hij was lid van de Illuminati. Er is geweten dat hij meer zijn beinvloedde gevoel dan zijn verstand zou gebruiken. (Enkele complotdenkers koesteren sterke weerstand tegen de Illuminati, vooral zij die de groep zien als de grondlegger van de Nieuwe Wereldorde, die volgens complottheorieën de macht over de hele wereld zou willen verkrijgen. Dit zal volgens deze complotdenkers het machtsimperium van de antichrist zijn, dit omdat het esoterische uitgesloten moet worden door hun ongeloof, wat ook zorgt voor stoornissen en je niet mogen ontwikkelen. Hij was ook een vrijmetselaar.

Goethe was de schrijver van onder meer FaustDie Leiden des jungen Werthers (De protagonist, Werther, laat zijn handelen volledig door zijn gevoelens leiden, en dit leidt onder meer tot de tragische afloop van het verhaal. Het boek bracht een golf van zelfmoorden teweeg) en Zur Farbenlehre.

Hierdoor benadrukte hij onbewust zijn eigen invloeden. 

"Wie iets wat leeft wil onderzoeken en beschrijven
moet eerst de geest eruit verdrijven,
dan heeft hij alle deeltjes in de hand,
ontbreekt alleen het geestelijk verband." 

“Hoewel hij nog in verwarring verkeert, dient hij mij. Ik zal hem spoedig leiden naar waar het helder is. Ziet de hovenier niet in de uitbottende boom hoe bloemen en vruchten het komende jaar hem zullen tooien?"

"Er huizen, ach!, twee zielen in mijn lijf,
de ene wil zich van de andere bevrijden,
de ene hecht zich strak en stijf
aan de met gretigheid geliefde aarde,
de andere tilt zich moeizaam uit het slijk
op zoek naar iets van tijdelozer waarde." 

"De enige echte liefde is de onmogelijke liefde."

Het verhaal van Goethe over Faust

1869 - 1948: Mahatma Ghandi

Ik ben erachter gekomen met veel tegenwerking wie hij was, want dat wilden ze goed verborgen houden en hij bracht me naar Cleopatra VII. De wetenschap.. weten = genezen. Zie hier het voortbestaan van haar ziel. Alles draait om overlevingsdrang.

Zij was de enige die hem hieruit kon helpen, fysiek mocht hij nooit aan haar denken, dat werkt verwoestend. 

Ik denk dat Auguste Rodin zijn vader was.

Hij durft in dit leven de confrontatie niet aan te gaan, hij is nog te kwetsbaar.

 

07 apr 2020 13:38
Dante Alighieri

Mythologieën kan je het beste als geestelijke invloeden ervaren, de (geestelijke) ervaringen van iemand.   Hindoeïsme: Brahma   Ieder [ ... ]

Voortbestaan van de zielLees meer..
07 apr 2020 12:41
Vincent van Gogh

Ik ben bezig geweest met achterhalen hoe de ziel van de eerste mens voortleeft. De ziel komt terug wanneer en waar deze dat [ ... ]

Voortbestaan van de zielLees meer..
06 apr 2020 22:55
Jeroen Bosch

Hij heeft zich altijd laten leiden door de duisternis, zou hij er inmiddels verlost van zijn m.b.v. de goede zielen? Ik denk [ ... ]

Voortbestaan van de zielLees meer..
06 apr 2020 22:53
Maria Magdalena

Dochter van God op zielsniveau "Chiren" zo noemde Nostradamus deze persoon. Hij moest zich in het geslacht vergissen denk [ ... ]

Voortbestaan van de zielLees meer..
06 apr 2020 13:58
Saskia van Uylenburg

Mythologieën geven de geestelijke beïnvloedingen weer.   De yeti, migyur, yeren of verschrikkelijke sneeuwman, een vermeende [ ... ]

Voortbestaan van de zielLees meer..
06 apr 2020 09:35
Franklin Roosevelt

Zoon van God op zielsniveau Aartsengel Metatron
Hij begeleid de Nieuwetijdskinderen Hindoeïsme:
Shiva Abel (Kind van Adam [ ... ]

Voortbestaan van de zielLees meer..
06 apr 2020 09:31
Berènger Saunière

Asmodeus (Zijn demon, zijn duistere zijde) Claude Frollo, vader Quasimodo Bacchus/ Dionyssos Deze Sater  is in de geschiedenis [ ... ]

Voortbestaan van de zielLees meer..
06 apr 2020 09:24
Keizer Nero

De eerste gevallen Engel, zoals de eerste mensen ook wel genoemd werden die beïnvloed werden door zonden d.m.v. een ingeademde [ ... ]

Voortbestaan van de zielLees meer..
05 apr 2020 21:08
Pompeïus

Kronos - Hier komen de verhalen vandaan over de zogenaamde nieuwe planeet "Planet X" waar mensen al jaren mee bezig zijn, [ ... ]

Voortbestaan van de zielLees meer..
05 apr 2020 20:43
Leonardo da Vinci

Behorend tot de eerste mensen. De mens is toen uitgestorven, maar de evolutie ging verder bij de aap, tegen de tijd van Adam [ ... ]

Voortbestaan van de zielLees meer..
05 apr 2020 20:15
Louis Couperus

Atlas, vader van de Zeven Zusters   Aartsengel Rafaël Goddelijke taken De zachtaardige Rafaël heeft veel goddelijke [ ... ]

Voortbestaan van de zielLees meer..
05 apr 2020 19:47
Catharina de' Medici

Behorend tot de eerste mensen. De mens is toen uitgestorven, maar de evolutie ging verder bij de aap, tegen de tijd van Adam [ ... ]

Voortbestaan van de zielLees meer..
05 apr 2020 19:43
Johannes Vermeer

  Profeet Elkana   Jakob - "God / de godheid beschermt" of "moge God / de godheid beschermen", Arabisch يعقوب [ ... ]

Voortbestaan van de zielLees meer..
05 apr 2020 19:42
Multatuli

Behorend tot de eerste mensen. De mens is toen uitgestorven, maar de evolutie ging verder bij de aap, tegen de tijd van Adam [ ... ]

Voortbestaan van de zielLees meer..
05 apr 2020 19:08
Anne Frank

Behorend tot de eerste mensen. De mens is toen uitgestorven, maar de evolutie ging verder bij de aap, tegen de tijd van Adam [ ... ]

Voortbestaan van de zielLees meer..
05 apr 2020 18:03
Henri Breetvelt

God en Duivel van de Maya's Tzakol en Bitol, zijn poging om de Schepping te verklaren, het is inderdaad een lastige klus.   Protestants   Voor [ ... ]

Voortbestaan van de zielLees meer..

Gedreven door perfectie, volmaaktheid (7)