Een paardenbloem heeft een sterke medicinale werking. Gratis en zeer effectief. ik vond het jammer als je dit niet zou weten. Je kan er thee of koffie van maken en bijvoorbeeld tussen de salade verwerken. Het afkooksel van de wortels, bladeren  en de lintbloemen is ontgiftend, bloedzuiverend en urinedrijvend waarbij het een krachtiger medicijn is dan farmaceutische producten met dat doel.

Het diuretische effect is hier ook heilzaam bij chronische ziekten als reuma, jicht en eczeem.
Het helpt tegen reuma, artrose en wervelkolomdeformatie

Paardenbloem bevordert de bloedaanmaak, de galaanmaak, is eetlustopwekkend, verhoogt de stofwisseling , helpt bij vocht vasthouden, en helpt mogelijk ook bij beginnende suikerziekte. Het reinigt zweren in de urineleider. Het reinigt en verwijdert obstructies in de lever, galblaas en milt en helpt bij ziekten van die organen, zoals geelzucht.

Paardenbloem kan ook ingezet worden bij aambeien.
Het helpt ook bij vlekjes op het hoornvlies.
Het helpt tegen wratten, als je een sapje maakt van de binnenkant van de stengel en deze op je huid smeert.

Dosering: Paardenbloem is heel veilig in het gebruik en kan langdurig gebruikt worden. In zeer grote doses schijnt het echter ook huiduitslag, diarree of maagpijn en zelfs hartritmestoornissen te kunnen veroorzaken. Langdurig is oké dus, maar niet te grote doses innemen.

Lees meer over de geneeskrachtige werking en de bereidingswijze op de website van Centrum voor Humanistische & Transpersoonlijke Astrologie.


Gedreven door perfectie, volmaaktheid (7)