Fibromyalgie (spiervezel-pijnen) is een kwaal die voornamelijk bij vrouwen voorkomt. Fibromyalgie wordt gekenmerkt door chronisch terugkerende pijnen die in verschillende lichaamsdelen optreden, vooral in het bindweefsel, pezen, spieren en in de gewrichten. Kenmerkend zijn bij druk pijnlijke plekken bij de peesaanhechtingen, de zgn "tender-points", die ook in de diagnose worden betrokken.

Dikwijls gaat deze kwaal samen met vermoeidheid, uitputting en depressies.
Als voornaamste oorzaak voor zijn ontstaan geldt ook hier langdurige stressomstandigheden (dit gaat gepaard met het allereerste ontstaan van je fysieke jij op aarde, dat zijn de diepe onderliggende problematieken waar de wetenschap nog niet achter kan komen, het ontstaan van stoornissen historisch ontleedt).

Magnesium is eenvoudigweg hét anti-stress-mineraal. Als geen enkele ander middel is het in staat het evenwicht te herstellen van uit het lood geslagen systemen.
Juist bij een ziektebeeld als dat van fibromyalgie, waarbij medicatie problematisch is en antidepressiva eerder uit hulpeloosheid dan uit overtuiging worden voorgeschreven, kan een eenvoudige magnesiumtherapie uitkomst bieden voor de vaak wanhopige patiënt. In het bijzonder de externe toediening door inwrijven met Magnesium olie, waarbij het magnesium direct op de pijnlijke plaatsen wordt aangebracht, blijkt zeer effectief te zijn.

 


Gedreven door perfectie, volmaaktheid (7)